MusicBrainz Picard: یه برنامه برای درست کردن متادیتای موزیک‌های ناشناخته

به احتمال زیاد با برنامه‌هایی مثل Shazam یا SoundHound کار کردید یا اگه ویندوزفونی هستنید حداقل یه بار دکمه‌ی موزیک توی صفحه‌ی سرچ (یا کورتانا توی ویندوزفون ۸.۱) رو زدید ببینید چی می‌شه.

کاری که اینا انجام می‌دن گوش دادن به صداهای اطراف -> نویز گیری -> استخراج موسیقی‌ای که داره پخش می‌شه -> مقایسه اون با موسیقی‌هایی که توی دیتابیس‌شون هست و در نهایت اگر موسیقی‌ای که داره پخش می‌شه شبیه یکی از اونایی باشه که توی دیتابیس‌شون دارن اسم اون موسیقی رو به شما می‌دن.

MusicBrainz یک دانش‌نامه‌ی آزاد موسیقیه. در واقع یک دیتابیس عظیم از تعداد زیادی موسیقی و آهنگ‌ساز که هر برنامه‌ای می‌تونه ازش استفاده کنه تا بتونه مثل برنامه‌هایی که گفتم موسیقی رو تشخیص بده. تا جایی که می‌دونم این برنامه‌ها هم از همین دیتابیس استفاده می‌کنن (شاید دیتابیس‌های خودشون رو هم داشته باشن)

MusicBrainz یک برنامه‌ای هم داره (برای ویندوز، مک و گنو/لینوکس) که کارش اینه که بجای گوشی دادن و نویز گیری و اینا مستقیما فایل موسیقی رو بررسی می‌کنه و سعی می‌کنه اون رو توی دیتابیس‌ش پیدا کنه. اگه فایل (و در موارد کلی تر یک یا چندتا آلبوم) رو پیدا کرد می‌تونید ازش بخواید که متادیتای فایل رو براتون درست کنه. (مثلا Artist و آلبوم و اسم آهنگ بجای مقدار واقعیش www.kooft.com و ایناست … :|)

کار با برنامه هم تقریبا ساده‌ست. برنامه رو باز می‌کنید. موسیقی‌هایی که می‌خواید درست بشن رو Drag and Drop می‌کنید توش و بعد موسیقی‌هایی که اون‌جا هستن رو انتخاب می‌کنید (مثلا با Ctrl + A) رو بعد Scan رو می‌زنید تا برنامه موسیقی‌ها رو بررسی کنه و تلاش‌ش رو بکنه که پیداشون کنه. این تلاش در اکثر مواقع نتیجه می‌ده و بعضی اوقات هم چیزی پیدا نمی‌کنه (مثل اکثر آهنگ‌های استاد شجریان + و +)

برای ذخیره‌سازی هم می‌تونید به برنامه بگید (منوی Option) که تگ‌ها رو ذخیره کنه یا اسم فایل‌ها رو تغییر بده یا فایل‌ها رو جابه‌جا کنه (ینی همون‌جایی که آهنگ‌ها بودن یه پوشه به اسم آهنگساز (Album Artist) می‌سازه و بعد توی اون پوشه یه پوشه به اسم آلبوم می‌ریزه و فایل‌ها رو اون‌جا میریزه (دقت کنید که فقط فایل‌های موسیقی و folder.* که در واقع Album Artworkه رو منتقل می‌کنه و اگه فایل دیگه‌ای باشه جابه‌جا نمی‌شه) (در ضمن این سه‌تا کار رو باهم هم می‌تونه انجام بده)

هشدار (تجربه شخصی) مثل اکثر نرم‌افزارها، این برنامه هم کارش رو نمی‌تونه مطابق میل شما انجام بده و اگه کارش در ابعاد وسیع باشه ممکنه خراب‌کاری جبران‌ناپذیر به بار بیاد. ینی اگه همه‌ی موسیقی‌هاتون رو بهش بدید احتمال این‌که گند بزنه بهشون زیاده. (مثل بلایی که سر آهنگ‌های هانس زیمر من آورد! و مجبور شدم دوباره دانلودشون کنم) برای همین پیشنهاد می‌کنم از این برنامه در سطح یک آلبوم استفاده کنید.

استفاده‌ای که من از این برنامه می‌کنم در اکثر مواقع عوض کردن اسم آهنگ‌ها با ساختار مشخصه. مثلا این‌جوری : 01. Opening Titles – Young Bruce Falls و یا پیدا کردن اطلاعات آهنگ‌های ناشناخت‌ست و گاهی هم ویرایش دستی متادیتا. البته برای متادیتا برنامه‌ی خودم رو نوشتم که کارایی که می‌خوام بکنم رو راحت‌تر برام انجام می‌ده.

یک دیدگاه دربارهٔ «MusicBrainz Picard: یه برنامه برای درست کردن متادیتای موزیک‌های ناشناخته»

  1. بعد از یکسال اشنا شدن با این برنامه ی فوق العاده از طریق همین مطلب، امروز داشتم اتفاقی از جلوی سایتتون رد میشدم! گفتم بیام یه تشکری بکنم ازتون. آرشیومو نجات دادین :)
    ممنووون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *