شاید دیده باشید که برخی از وبگاهها و وبنوشتها، فهرستی از لینکهای مورد علاقه یا به اصطلاح «پیوندهای خوشمزه» را در خود گنجاندهاند.
البته چنین رفتاری به تازگی در وبلاگستان فارسی کمرنگ شده است… به طوری که دکتر علیرضا مجیدی مینویسد:
چیزی که در وبلاگستان ما اخیرا آزاردهنده شده است، سکوت خاصی است که در وبلاگها دیده میشود، احساس من این است که وبلاگها ما به مانند جزیرههای جدا از هم شدهاند، دیگر سال به سال هم در وبلاگها مطرحتر ما نمیتوان در متن یک پست، حرف، سخن یا نظری در مورد وبلاگهای دیگر خواند. به عبارتی معدود وبلاگهای که با سختجانی و پشتکار، صاحب مخاطبی شدهاند، چندان تمایل به تعامل با دیگران ندارند.
دکتر مجیدی همچنین «احیای لینکدونیها» را پیشنهاد داده است. شاید بپرسید که منظور از لینکدونی چیست؟ اگر به پایین وبنوشت «دو برنامهنویس» بنگرید، بخشی به نام «پیوندهای خوشمزه» را در آنجا میبینید که در آنجا پیوندهای مورد علاقهی «دو برنامهنویس» قرار میگیرد. مراد دکتر مجیدی از لینکدونی هم همین بخش بوده است.
اما احیای لینکدونیها چه سودی دارد؟ اینکار نه تنها موجب همبستگی هر چه بیشتر وبنویسان میشود، بلکه کمک میکند که وبنوشتهای تازهوارد نیز شناخته شوند… همچنین، هنگامی که وبنویسهای دیگر در آمار وبنوشت خود میبینند که کاربرانی از وبنوشت شما به وبنوشت ایشان هدایت شدهاند، خوشحال شده و حتا ممکن است چنین کاری را متقابلاً انجام دهند.
خب، انجام چنین کاری سراسر سود است، اما شاید فکر کنید که انجام چنین کاری مستلزم زمان زیادی است. در صورتی که چنین نیست! اگر افزونهی لازم برای اینکار را بدانید، راه اندازی این سیستم حتا ۱۰ دقیقه نیز وقت شما را نخواهد گرفت. در ادامهی این نوشته، من نحوهی راه اندازی بخش «پیوندهای خوشمزه» در وردپرس را آموزش خواهم داد. (که حتا ۱۰ دقیقه نیز وقت شما را نمیگیرد!) اما اگر از سیستم دیگری مثل دروپال استفاده میکنید، میتوانید از گوگل استفاده کنید و راهنمای راهاندازی چنین بخشی را در میان وبگاههای فارسی و انگلیسی جستجو کنید.
چگونه بخش «پیوندهای خوشمزه» را در وبنوشت وردپرسی خود ایجاد کنیم؟
قدم نخست: وارد وبگاه دلیشز شوید و در آنجا برای خود یک حساب کاربری بسازید!
کار شما در سایت دلیشز به اتمام رسیده است. اکنون باید وارد پنل مدیریت وردپرس وبگاه خود شوید.
قدم دوم: افزونهی WordPress Easy Feed را نصب کنید.
قدم سوم: در قسمت ابزارکها، ابزارک WordPress Easy Feed را در جای مناسب (که قرار است لینکدونی شما در آنجا قرار گیرد) قرار دهید.
قدم چهارم: در تنظیمات ابزارک، Feed Type را بر روی Delicious قرار داده، و در قسمت Username/Feed URL ، نام کاربری خود در دلیشز را بنویسید.
قدم پنجم: سایر تنظیمات ابزارک را مطابق نیاز خود تنظیم نمایید. در انتخاب مقدار Cache Time دقت کنید. مدت زمان کم برای Cache، ممکن است به سرور فشار بیاورد…
اکنون شما لینکدونی خود را برپا کردید. اما اینکه هر بار وارد سایت دلیشز شوید و لینک مورد نظر را در لینکدونی ثبت کنید، کمی دشوار به نظر میرسد! برای رفع این مشکل نیز، میتوانید افزونهی دلیشز را بر روی گوگل کروم یا فایرفاکس نصب نمایید. پس از آن، با چند کلیک ساده، صفحهای را در لینکدونی خود میافزایید!
پینوشت: میتوانید یک فید هم برای Stack لینکدونی خود در دلیشز بسازید (از طریق خود سایت دلیشز) و بعد فید آن را در اختیار بازدید کنندگان قرار دهید.
پینوشت ۲: لینکهای افزونهی WordPress Easy Feed به صورت خودکار follow هستند. میتوانید نسخهای از این افزونه که من ویرایشش کردهام (تا لینکها را nofollow کند) را از اینجا دانلود نمایید.
مطلب خیلی خوبی بود. علاوه بر اینها تصور میکنم که چنین چیزی باعث بشه انگیزه نوشتن تو وبلاگنویسهای تازهکار از قبل هم بیشتر بشه و از رکود محتواسازی هم کمی جلوگیری کنه.
سپاسگزارم آقای جهانی!
روش خوبی است من هم دنبال ترفند انجام این کار بودم. راستی چگونه می شود لینکدونی شبیه به لینکدونی پی سی دانلود داشت؟
اگر منظورتون اینه که بهصورت داخلی صفحهی مورد نظر رو نمایش بدیم، این سیستم رو پیسی دانلود خودش نوشته و از دلیشز برای این کار استفاده نمیکنه. و یا اینکه سیستمش رو با دلیشز مچ کرده. در هر صورت راه حل عمومی وجود ندارد و خودتون باید اسکریپتش رو بنویسید.
شاید هم چنین اسکریپتی وجود داشته باشه… بهتره کمی جستوجو کنید، اگر پیدا نشد، نسبت به نوشتنش اقدام کنید.
وبنوشت آقای ظروفچی چنین امکانی رو داره. میتونید ازشون بپرسید! ;-)
نشانی وبنوشت آقای ظروفچی : http://www.zooroofchi.ir
سلام
اگر منظور لینکدونیه،من از افزونه ی myLinksDump استفاده میکنم! که انعطاف خوبی هم داره.
سلام
ممنون بسیار کاربردی بود.
در مورد گفته ی آقای علیرضا مجیدی هم باید بگم ایشون درست میگن.این مسئله بر می گرده به خودمون که چقدر علاقه داریم تا در مورد سایتهای مفید و همچنین امکاناتی که در اختیار کاربر قرار میدهند بنویسیم.
اگر هم علاقه نویسنده وجود داشته باشه تضمینی نیست که کاربری که پست رو میخونه هم خوشش بیاد! چون سایتها معمولا کاربر محور هستند و باید مطالبی رو نویسنده قرار بده که مورد تایید کاربر باشه!
منظورتون رو متوجه نشدم.
سلام مطلب و بحث جالبیه (F)
اگر حوصله داشته باشین این ابزارک رو میتونین تو وردپرس از طریق فهرستها هم ایجاد کنین.
دستی گذاشتن لینکها ممکنه وقتگیر باشه اما هم استاتیکه و مشکلات و تاخیر احتمالی فید رو نداره هم اینکه میشه آیتمها رو جابهجا کرد.
فکر میکنم مهدی این نکته رو نگفته. این افزونه قابلیت کش داره. یعنی میتونید بهش بگید هر چند ساعت یکبار فید رو آپدیت کند. در این حالت مشکل تاخیر پیش نمیآید و مزیت دیگر آن این است که کاربران شما تا مدتی فرصت دیدن لینکهای قبلی شما را دارند.
سپاسگزارم آقا محسن! (F)
ولی فهرست و اینا حوصله میخواد! :-D
;-)
سلام
ممنون
واقعا ابزار مفیدی هست،من هم شروع به استفاده کردم
سلام
وقت بخیر
من میخواستم از این افزونه استفاده کنم برای ایجاد لینک دونی سایت ام اما این افزونه، از سرویس دیگو Diigo پشتیبانی نمی کند در ضمن از سال 2010 به بعد اپدیت نشده است.
بفرمائید چه افزونه ایی بهتر از این افزونه وجود دارد؟ نام و لینک افزونه بهتر را بدهید. ممنون
در ضمن در گوگل چه عبارتی را باید جستجو کنم ؟ آیا خوبه عبارت ” افزونه فید خوان وردپرس ” راجستجو کنم؟
وقتی این عبارت را جستجو میکنم وارد فضای فیدخوانی میشوم نه افزونه ایی برای ایجاد لینکدونی
تشکر از لطف تان
مصطفی
سرچ کنید: wordpress diigo widget
یا اگر به نتیجهای نرسیدید، سرچ کنید : wordpress feed reader widget
و بعد فید دیگوی خودتون رو بهش بدین.