بی فرهنگی آن هم از نوع مدرن!

 اصولا ما ایرانی ها آدم های با فرهنگی بودیم و هستیم ولی خوب بستگی دارد به اینکه فرهنگ را چه تعریف کنیم… . هر دنیایی برای خودش یک نوع فرهنگ خاص دارد و فرهنگ در دنیای واقعی تعریفی بسیار متفاوت نسبت به تعریف در دنیای مجازی دارد. و چون ما اصولا خیلی ادعای بافرهنگی داریم به نظرم رسید بهتر است بی فرهنگی خودمان در دنیای مجازی را به شما(و خودم!) گوشزد کنم شاید گوشی شنوا پیدا شود  و سپس دلیل بی فرهنگی بودن آن را از نظر عقلی و شرعی بررسی کنم.

 

من به عنوان یک برنامه نویس میدانم که ساختن یک برنامه بزرگ مثل Microsoft Office یا Adobe Flash یا برنامه هایی مثل این یا سیستم عامل ویندوز کار آسانی نیست. کار آسانی نیست که برنامه ای بنویسید که در حین اینکه درست کار میکند و مشکلی ندارد هم سریع باشد و هم زیبا و کاربر پسند. کار آسانی نیست مدیریت n برنامه نویسی که دارند زیر دست شما کار میکنند و کار آسانی نیست تقسیم بندی برای یک همچنین برنامه هایی. حال شما تمام این زحمت ها را بدون اینکه ذره ای پول برای آن به نویسنده برنامه یا شرکت تولید کننده برنامه بدهید دارید استفاده میکنید. خوب به نظر شما این بی فرهنگی نیست؟{به نظر شما آشغال ریختن کف خیابان بی فرهنگی نیست؟ و یا به هدر دادن زحمت افراد؟!؟} اگر از نظر شما بی فرهنگی نیست پس شما از دید دیگران بی فرهنگ هستید!

اما از نظر شرعی:(با تشکر از مهدی غیاثی بابت جمع کردن منابع)

موضوع حقوق کپی رایت در سایت ها مختلف و نیز در سایت های مراجع پرسش طرح شده که میتوانید به اینجا ، اینجا و اینجا مراجعه کنید.

اما بعد از این به فکر خیلی ها میرسد که خوب حالا چه کنیم، و جواب این است که به دنبال نرم افزار های رایگان بگردید و با نرم افزار های پولی جایگزین کنید.برای اینکار هم سایت alternativeto.net کمک بسازایی به شما میکند. اما در این زمینه ممکن است بعدا در یک مطلب دیگر جایگزین یکسری از نرم افزار ها را بیان کنم.

پی‌نوشت: سری نوشته‌های «نرم‌افزار‌های جایگزین» در دو برنامه‌نویس در این راه به شما کمک می‌کنند.

0 دیدگاه در “بی فرهنگی آن هم از نوع مدرن!

  1. سلام به دو برنامه نویس،
    ممنون از مطلب شما! چند سالی هست که جنبش های مختلف اینترنتی این مسئله رو گوش زد می کنند.
    من هم برای حمایت از این موضوع تا وقتی که ویندوز رو از شرکت سازنده اش نخریده بودم از اوبنتو استفاده می کردم. کاش کمی برای کار های دیگران هم ارزش قائل می شدیم.

  2. سلام.
    من با اصل حرف شما موافقم، این عملا یعنی ضایع کردن زحمتی که یک عده کشیدن.اما شما نمیتونید به خودمون بخاطر این قضیه خرده بگیرید! اینجا ما از دنیا ایزوله هستیم. هیچ کدوم این شرکتها اینجا رسما فعالیت نمیکنند، هیچ کدوم قیمت مناسب ما رو برای محصولشون رعایت نکردن، اصلا اگر من بخوام بخرم هم نمیتونم پرداخت بین المللی راحت و منصفانه داشته باشم. از طرفی وضعیت ما جمعیت ضعیف و رنجور برنامه نویس و طراح رو ببینید، واقعا توان پرداخت هزینه این نرم افزارها رو داریم؟ هر طور حساب کنید باز نمیشه یه نرم افزار اوپن سورس رو جایگزین فتوشاپ، فلش، آفیس، ویندوز و… کرد. شاید در حد یک ادیتور یا نرم افزار جنبی این کار شدنی باشه.

    1. در مورد ایزوله با شما مخالفم. یک‏سری از نرم‏افزار هایی که ما استفاده می‏کنیم در ایران هم قابل خریدند. مثل IDM و ESET Smart Security.
      در مورد نرم‏افزار های پیشرفته تا حدودی موافقم. به نظر من تا وقتی که توانایی خرید نرم‏افزار رو پیدا نکردیم در صورت وجود نداشتن نرم‏افزار جایگزین رایگان با کیفیت مطلوب میشه از نرم‏افزار پولی استفاده کرد.

    2. همیشه نمیشه یه نرم‌افزار جایگزین خوب برای یه نرم‌افزار غیررایگان پیدا کرد، ولی خیلی وقت‌ها (خصوصاً برای نرم‌افزار‌های کوچک‌تر) میشه جایگزین‌های مناسبی پیدا کرد. وبگاه http://www.alternativeto.net منبع خیلی خوبی در این زمینه است.
      این‌جا مشکلی هست که فقط با فرهنگ‌سازی حل نمیشه! مشکلات دیگری مثل اقتصادی، سیاسی و … هست که در اون مورد‌ها ما کاری نمی‌تونیم بکنیم ولی باز هم به نظرم قسمتی از مشکل هست که باید به دست ماها حل بشه… مثلاً کمی دنبال یک جایگزین مناسب گشتن و اشتراک‌گذاری آن با دوستان (که چند نمونه از آن در «دو برنامه‌نویس» وجود دارد) کمک شایانی به این موضوع می‌کند.
      اما در مورد خرید نرم‌افزار‌های پولی هم بحث جداست و به سیاست و اقتصاد مربوط میشه، که بازم از دست ماها کاری ساخته نیست!

    3. واقعاً برنامه نويس هاى ايرانى آنقدر هم “ضعيف و رنجور” نيستند!
      جدا از شوخى، اين را هم در نظر بگيريد كه يك دليل اين كه شركت هاى خارجى براى برنامه نويس هاى ايرانى حق چندانى قائل نمى شوند، اين است كه برنامه نويس هاى ايرانى بدون اجازه از برنامه هايشان استفاده مى كنند. مطمئن باشيد كه اگر به مدت يك ماه تنها نيمى از برنامه نويس هاى ايرانى از برنامه غير اصل استفاده نكنند، امكان رقابت در بازارهاى جهانى و كسب سود سرشار برايشان فراهم مى شود، به دليل اعتماد و احترام مقابلى كه ايجاد مى كنند.

    1. منظور من این نبود که سریعا جهت زندگی رو عوض کنیم( چون ممکنه چپ کنیم )
      مردم دیگه توی جهان چه‌جوری زندگی می‌کنن؟ آیا همشون از لینوکس استفاده میکنن؟
      من می‌گم که میشه کم‌کم جهت رو عوض کرد. یکسری از نرم‌افزارها رو خرید و یا جایگزین رایگان براشون پیدا کرد و کارهایی مثل این.

  3. سلام
    موافقم. اما لزومی نداره برای اثبات این حرف به سایت مراجع لینک بدی. و بعد توضیح بدی که اون‌ها عاقلانه صحبت می‌کنن و اگر کسی نمی‌فهمه عقل نداره.
    این روش خودش نوعی بی‌فرهنگی از جنبه دعوت به بی‌عقلیه.
    کسی می‌گفت کار احمقانه، احمقانه است. حتی اگر 50 میلیون نفر بهش معتقد باشن.

    1. منظور من از لینک دادن به سایت مراجع این بوده که بگم مراجع هم این حرکت رو تأیید نمی‌کنن و این حرکت از نظر شرعی هم مشکل داره(شما باید با جامعه‌ی ما آشنا باشید!)
      منظورتون از «و بعد توضیح بدی که اونها عاقلانه صحبت مبکنن و اگر کسی نمیفهمه عقل نداره.این روش خودش نوعی بی فرهنگی از جنبه دعوت به بی عقلیه.» رو نمی‌فهمم.

      1. خوب این که یک کاری اشتباهه نیاز به تائید یک شخص دیگه نداره. منظور من اینه.
        نوشته شما در اون قسمت این رو القا میکنه که چون مراجع میگن بده پس بده و این خودش دعوت به تفکر نکردنه که خودش یک نوعی بی فرهنگیه.
        موفق باشید با کلیات بحثی که ارائه کردید موافقم.

    2. به نظر من، این‏که به سایت مراجع لینک داده، خودش مشکلی نداره و البته مفید هم هست (بررسی باید همه جانبه باشه!)
      ولی شاید جمله‏بندی‏اش چیزی که شما گفتید رو القا می‏کنه. هر چند در کامنت گفته که چنین منظوری نداره به احمدعلی توصیه می‏کنم یه ویرایشی بکنه این نوشته رو!

      1. فکر میکنم با آقی غیاثی برنامه نود نسبتی دارید. گیری که دادید از همین نوع بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *